sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Päivä Tallinnassa

Lähdettiin perjantaina 6-vuotiaan kummityttöni ja hyvän ystäväni S:n (kummitytön äiti) kanssa pikku lomareissulle Tallinnaan. Päivä Tallinnassa-risteilyyn kuului yö laivassa ja kokonaiset 11 tuntia aikaa maissa, jonka jälkeen parin tunnin laivamatka takaisin Helsinkiin. Kokonaisuudessaan risteily kesti noin vuorokauden plus matkat Helsinkiin. Ollaan S:n kanssa tunnettu toisemme jo hiekkalaatikolta asti ja onkin aina riemastuttavaa seurata, kuinka samanlailla kummityttöni näkee maailman kuin S pienenä. Muutenkin pienet lapset osaavat keskittyä olennaiseen eli siihen, että juuri tällä hetkellä on hauskaa miettimättä, mitä huomenna tapahtuu. Pitäisi ottaa oppia itsekin!

 

Lauantaiaamuna noustiin laivasta jo seitsemän jälkeen aamulla ja suunnattiin viereiseen Tallink Spa & Conference -hotelliin buffetaamiaiselle (10€/aikuinen, lapsi ilmainen). Kuten Suomessakin, buffetista löytyi kaikkea mitä aamupalalta toivoa saattaa ja enemmänkin. Istuttiin puolitoista tuntia buffetissa tankkaamassa ja heräilemässä, kunnes lähdettiin taksilla Tallinnan eläintarhaan (taksi 9€, lippu eläintarhaan 5,80€/aikuinen ja 2,80€/lapsi). Eläintarha oli iso ja sieltä löytyi erikoisempiakin eläimiä aina norsuihin saakka. Omat suosikkini olivat kuitenkin lasten eläintarhan puolelta suloiset vuohet, minipossu ja tiput, joita pääsi syöttämään ja silittämään sisälle aitaukseen. Eläintarha tarjosi lisäksi kaikenlaisia aktiviteetteja lapsille, esimerkiksi talutusratsastusta, pomppulinnoja ja liukumäkiä, polkuautoajelua, karuselleja ja köysiradan (nämä kaikki kuitenkin pienestä lisämaksusta). Saatiinkin kulumaan siellä melkein viisi tuntia, jonka jälkeen me aikuiset oltiin aivan puhki ja nälkäisiä. Kummitytöllä ei sen sijaan näyttänyt olevan mitään ongelmaa jaksamisen kanssa, kuten ei koko loppupäivänäkään!

Ihmettelyä eläintarhassa
Itselläni oli asiaankuuluvasti nalle kainalossa koko päivän:)
Musta joutsen
Terveellisen mäkkilounaan jälkeen mentiin pariksi tunniksi eläintarhan viereiseen Rocca al Mare -ostoskeskukseen shoppailemaan. Täälläkin kummityttö löi minut täysin ällikällä käsittämättömällä shoppailuenergiallaan ja ehdottelemalla meille kaikenlaisia vaatteita ja kenkiä sovitettavaksi. Niin ja löysihän neiti itselleenkin uuden laukun ja ballerinat! Itse olisin 6-vuotiaana noussut välittömästä barrikadeille jos olisin joutunut yhteenkin vaatekauppaan äidin kanssa. No toisaalta, S on ollut jo pienestä pitäen kenkäfriikki ja kävellyt tuon ikäisenä kotona päivät pitkät äitinsä korkokengät jalassa;)


Itsekin ostin muutaman jutun kummitytön avustuksella...
...niittitoppi...
...ja bikinit. Kivan tyttömäisiä, vai mitä?

Kotimatka kului leppoisissa tunnelmissa laivan taxfreestä ostettujen pakollisten Toblerone-suklaiden kanssa (okei, saatoin ostaa myös MilkyWay ja Snickers -minipatukoita). Tamperellakin oltiin jo ennen yhtätoista illalla, kun onnistuttiin ehtimään yhdeksän junaan Helsingistä. Kummitytön ensimmäinen ulkomaanmatka (ja siinä sivussa myös junamatka) meni siis kivasti, katsotaan jos joskus myöhemmin päästään vähän pidemmällekin yhdessä reissaamaan:)

"Elämä ei muodostu päivistä jotka ovat menneet, vaan päivistä jotka muistat." - Pjotr Pavlenko

1 kommentti: