torstai 1. elokuuta 2013

Projektina työhuone: Työpöydän tuunaus

Aloitimme vuoden 2011 muuttamalla omaan tehokolmioomme Tampereen keskustan läheisyyteen. Pienessä kodissamme on vain 57 neliötä, mutta ne on käytetty tehokkaasti niihin tiloihin, joissa me niitä kaipaamme. Vaikka meitä on vain kaksi, oli kolmio ehdoton hankinta etätöiden vuoksi, joita säännöllisesti teen (ennen työskentelin vanhan asuntomme makuuhuoneessa - ei hyvä). Nykyinen työhuoneeni on kooltaan vain noin 8m2, mutta pitämällä kalusteet minimissä se ei tunnu ahtaalta lainkaan.

Ennen muuttoamme työhuone oli vaaleansinisistä tapeteista päätellen pienen pojan huone. Muuton aikoihin keskittymiseni oli vahvasti muissa huoneissa, joten ainoa toimenpide työhuoneelle oli tapettien vaihto maalattaviin versioihin ja maalaaminen valkoiseksi. Vasta nyt, kahden ja puolen vuoden jälkeen, olen saanut työhuoneen valmiiksi. Se on asunnostamme huone (niiden lukuisten kolmen huoneen joukosta:D), jossa on eniten itse tuunattuja ratkaisuja ja se onkin tällä hetkellä oma suosikkihuoneeni. Olisi ehkä muidenkin huoneiden kohdalla kannattanut odottaa muutama kuukausi ennen sisutusta, koska hauskimmat ratkaisut tulevat mieleen vasta jonkun ajan kuluttua muutosta.

Työpöytä

 

Alunperin työhuoneessa oli vanhasta asunnostamme tuotu kiiltovalkoinen työpöytä. Pidän kyllä pöydästä, mutta vuokratessamme Jyväskylästä opiskeluasunnon päätin, että se muuttakoon Keski-Suomeen, Tampereen kotiin toteutan pitkäaikaisen työpöytähaaveeni!

Club Vintage Interiors Shaker Writing desk -työpöytä, tammi & lasikansi
http://www.boknas.fi/?sivu=detail&id=OVE-15-TA-723-TG3P-






















Esikuvana pöydälle oli Boknäsin Shaker Writing Desk.
Idea työpöytään lähti Boknäsin Shaker Writing Deskistä, jota olen kuolannut jo parin vuoden ajan. Pöydässä on kaunis lasikansi ja hauskat, säädettävät pukkijalat. Siinä on kuitenkin yksi minulle ylitsepääsemätön ongelma - HINTA 760€. Sänkyä lukuunottamatta yksikään kalusteemme ei ole maksanut noin paljon (haha, ollaan Ikea-faneja)! Ja toisaalta pöydän idea on muutenkin yksinkertainen, joten päätin tuunata itse samankaltaisen pöydän. Siispä hommiin - ostin Ikeasta kaksi säädettävää Finnvard-pukkijalkaa (25€/kpl), jotka käsittelin kertaalleen Osmo-puuvahan Eden-sävyllä (n. 10€). Kirkkaan, laminoidun lasikannen tilasin Tampereen Aki-Lasista, mitat 800 x 1400 x 12mm (205€). Pöydän hinta oli siis kokonaisuudessaan 260€. Alla kuvat tuunatusta versiosta, joka ei mielestäni kovinkaan paljon kalpene esikuvalleen. Pöydän kaveriksi tilasin Satulatuolikeskuksesta mustan, nahkaisen Fabello-satulatuolin (159€), joka on sopinut meikäläisen selälle paljon paremmin kuin tavallinen, selkänojallinen työtuoli. Ikkunaan olen ostanut uskollisesti Vallilan Pengerkatu-verhon - meiltä ei muiden valmistajien verhoja löydykään, Vallila on mun silmään parhaan näköistä lähes poikkeuksetta!


Ikean Finnvard-pukkijalka vahattuna.

Työpiste valmiina. Ei huonompi, vai mitä?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti