maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kesäfiilistelyä




Arkeen (kirjaimellisesti sateiseen sellaiseen) ollaan taas palattu viikonlopun jälkeen. Onneksi viikonloppu ei kuitenkaan perjantaita lukuunottamatta ollut lainkaan sateinen ja kaikkea kesäistä tulikin tehtyä. Lauantaiaamuna lähdettiin rakkaan kanssa käymään Tampereen parhaalla torilla eli Tammelassa ostamassa kukkia ja kanttarelleja. Mansikoitakin olisin halunnut 5kg lootan, mutta olin tapani mukaan myöhässä, enkä raaskinut ostaa kesän viimeisiä laatikollisia 35 euron hintaan. No, vadelmien kanssa en aio myöhästyä, ne käyn hakemassa ensi viikonloppuna. Katsotaan vaan :D



Ihanat torikukat (lajikkeesta ei harmainta aavistusta).
 
Ruuaksi tehtiinkin sitten kummankin kesälempparia: kanttarellikastiketta! Kaveriksi tehtiin tällä kertaa kanaa ja lankkuperunoita, mutta tuo sopii loistavasti myös lihan ja jopa kalan kanssa, tai ihan vaan perunoidenkin lisänä. Kaiken lisäksi kastike on niin helppo valmistaa ettei edes tällainen tumpelo pysty sitä pilaamaan:

Kanttarellit paistumassa.

Kanttarellikastike (3-4:lle)

  • 1 litra pestyjä/harjattuja kanttarelleja
  • 1 pilkottu sipuli
  • 2,5dl kevyttä kahvikermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  1. Pese tai harjaa kanttarellit (muita sieniähän suositellaan vaan harjattavaksi mutta kanttarellin maku ei vedestä kärsi) ja pilko vähän pienemmiksi.
  2. Paista kanttarelleja pannulla kunnes niistä tuleva neste on haihtunut.
  3. Laita sipulikuutiot sekaan ja ruskista.
  4. Lisää ruokakerma ja vehnäjauho ja sekoita.
  5. Lisää mausteet ja anna tekeytyä hetki miedolla lämmöllä.
  6. Taistele osuudestasi!
Lauantai jatkuikin suunnitelmien mukaisesti tyttöjen kanssa Tammerfestejä alarannassa kuunnellen. Mitäänhän ei sisälle nähty, mutta kyllä Jonne Aaron ja Jukka-Poika hyviltä ainakin kuulostivat :) Näiden herrojen jälken me vilukissat siirryimme H:n kämpille juoruilemaan loppuillaksi, on se vaan parasta! Muut innostuivat lähtemään vielä Tampereen yöhönkin, mutta itse näin sängyn Tammerfest-ruuhkaa houkuttelevampana vaihtoehtona ja painuin unten maille. Ja taisi jotain univelkaakin olla kun 12 tuntia tuli nukuttua.

Eilen oli ihana kesäsunnuntai ilman mitään velvollisuuksia. Kun vihdoin saatiin itsemme sängystä ylös, lähdettiin pelaamaan porukoilleni Dominionia. Tutustuttiin äidin kanssa tähän peliin tädilläni muutama viikko sitten ja jäätiin molemmat niin koukkuun, että piti ostaa oikein yksi lisäosakin (Rajaseudut) heti kotiin peruspelin mukana. Meillä kulkee äidin puolen suvussa joku ihmeellinen pakkomielle lautapeleihin, me jaksettais koko konkkaronkka pelata vaikka päivät läpeensä eri lautapelejä jos ehdittäis. Miehet, joilla ei kulje tämä verissä, eivät yleensä ole järin innostuneita meidän pelivillityksistä, joihin ne tietenkin aina pakotetaan mukaan. Ihme kyllä jopa miehet tuntuvat kuitenkin tykkäävän Dominionista, tai siis ainakin nämä kolme pakotettua yksilöä:D Kannattaa siis kokeilla!

Dominionin kansi
http://www.lautapeliopas.fi/peliarvostelut/dominion-valtakunta/


































































































Ahdettuani itseni täyteen äidin tekemää mansikkakakkua ja lopetettuani pelaamisen lähdin toisen parhaan kaverini J:n kanssa sunnuntai-illan Les Mills BodyBalance-tunnille. Tämä eroaa muista Les Millsin tunneista siinä, ettei syke huitele 200:ssa, eikä tule hiki (paitsi minulle tuskanhiki, koska olen niin kankea). Tunti koostuu siis jonkinlaisista joogaliikkeistä yhdistettynä venytyksiin ja tasapainoharjoituksiin, ja lopuksi vaan rentoudutaan lattialla maaten. En voisi kuvitella parempaa liikkuvuusharjoitusta kuntosalin jäykistämälle kropalle, enkä rentouttavampaa tapaa päättää viikonloppua.
 
"Rentous on avain huippusuorituksiin" - (spagetinnotkea) Marco Bjurström

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti