sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Päivä Tallinnassa

Lähdettiin perjantaina 6-vuotiaan kummityttöni ja hyvän ystäväni S:n (kummitytön äiti) kanssa pikku lomareissulle Tallinnaan. Päivä Tallinnassa-risteilyyn kuului yö laivassa ja kokonaiset 11 tuntia aikaa maissa, jonka jälkeen parin tunnin laivamatka takaisin Helsinkiin. Kokonaisuudessaan risteily kesti noin vuorokauden plus matkat Helsinkiin. Ollaan S:n kanssa tunnettu toisemme jo hiekkalaatikolta asti ja onkin aina riemastuttavaa seurata, kuinka samanlailla kummityttöni näkee maailman kuin S pienenä. Muutenkin pienet lapset osaavat keskittyä olennaiseen eli siihen, että juuri tällä hetkellä on hauskaa miettimättä, mitä huomenna tapahtuu. Pitäisi ottaa oppia itsekin!

 

Lauantaiaamuna noustiin laivasta jo seitsemän jälkeen aamulla ja suunnattiin viereiseen Tallink Spa & Conference -hotelliin buffetaamiaiselle (10€/aikuinen, lapsi ilmainen). Kuten Suomessakin, buffetista löytyi kaikkea mitä aamupalalta toivoa saattaa ja enemmänkin. Istuttiin puolitoista tuntia buffetissa tankkaamassa ja heräilemässä, kunnes lähdettiin taksilla Tallinnan eläintarhaan (taksi 9€, lippu eläintarhaan 5,80€/aikuinen ja 2,80€/lapsi). Eläintarha oli iso ja sieltä löytyi erikoisempiakin eläimiä aina norsuihin saakka. Omat suosikkini olivat kuitenkin lasten eläintarhan puolelta suloiset vuohet, minipossu ja tiput, joita pääsi syöttämään ja silittämään sisälle aitaukseen. Eläintarha tarjosi lisäksi kaikenlaisia aktiviteetteja lapsille, esimerkiksi talutusratsastusta, pomppulinnoja ja liukumäkiä, polkuautoajelua, karuselleja ja köysiradan (nämä kaikki kuitenkin pienestä lisämaksusta). Saatiinkin kulumaan siellä melkein viisi tuntia, jonka jälkeen me aikuiset oltiin aivan puhki ja nälkäisiä. Kummitytöllä ei sen sijaan näyttänyt olevan mitään ongelmaa jaksamisen kanssa, kuten ei koko loppupäivänäkään!

Ihmettelyä eläintarhassa
Itselläni oli asiaankuuluvasti nalle kainalossa koko päivän:)
Musta joutsen
Terveellisen mäkkilounaan jälkeen mentiin pariksi tunniksi eläintarhan viereiseen Rocca al Mare -ostoskeskukseen shoppailemaan. Täälläkin kummityttö löi minut täysin ällikällä käsittämättömällä shoppailuenergiallaan ja ehdottelemalla meille kaikenlaisia vaatteita ja kenkiä sovitettavaksi. Niin ja löysihän neiti itselleenkin uuden laukun ja ballerinat! Itse olisin 6-vuotiaana noussut välittömästä barrikadeille jos olisin joutunut yhteenkin vaatekauppaan äidin kanssa. No toisaalta, S on ollut jo pienestä pitäen kenkäfriikki ja kävellyt tuon ikäisenä kotona päivät pitkät äitinsä korkokengät jalassa;)


Itsekin ostin muutaman jutun kummitytön avustuksella...
...niittitoppi...
...ja bikinit. Kivan tyttömäisiä, vai mitä?

Kotimatka kului leppoisissa tunnelmissa laivan taxfreestä ostettujen pakollisten Toblerone-suklaiden kanssa (okei, saatoin ostaa myös MilkyWay ja Snickers -minipatukoita). Tamperellakin oltiin jo ennen yhtätoista illalla, kun onnistuttiin ehtimään yhdeksän junaan Helsingistä. Kummitytön ensimmäinen ulkomaanmatka (ja siinä sivussa myös junamatka) meni siis kivasti, katsotaan jos joskus myöhemmin päästään vähän pidemmällekin yhdessä reissaamaan:)

"Elämä ei muodostu päivistä jotka ovat menneet, vaan päivistä jotka muistat." - Pjotr Pavlenko

perjantai 26. heinäkuuta 2013

My Tampere

Viime päivinä on taas tullut tehtyä kaikkea, mitä Tampereella voi kesällä keksiä. Yleensä en oo arkena hyvä saamaan aikaan mitään muuta kun töitä ja liikkumista, mutta näin hyvillä ilmoilla työkin tuntuu lomalta ja jaksais tehdä vaikka mitä! Tiistaina käytiin pelaamassa iskän ja rakkaan (M) kanssa jokakesäinen Pyynikki Open, joka tarkoittaa meidän tapauksessa minigolf-turnausta Koulukadun radoilla. Ollaan käyty siellä joka kesä mun ala-asteajoilta lähtien eli ainakin 15 vuotta ja se on aina yks kesän kohokohdista (vaikka häviän JOKA IKINEN KERTA). Radat on Pyynikillä just sopivan haastavia, näin monen vuoden jälkeenkään ne ei oo helppoja, mutta silti välillä käy tuuri ja onnistuu. Lisäksi ne on oikeasti monipuolisia, joissain paikoissa kaikki radat tuntuu olevan enemmän tai vähemmän samanlaisia. Katotaan katkeaako tää perinne koskaan vai siirtyykö suvussa eteenpäin! 

Tiukka kisa Pyynikillä päättyi iskän voittoon, meikäläisen hopeaan ja M:n
karvaaseen tappioon. Kuuden pisteen haitarilla oltiin kuitenkin kaikki!

Minigolfin jälkeen siirryttiin nauttimaan auringosta hetkeks vielä Suvi-laivalle. Se on kyllä ehdottomasti viihtyisin terassi Tampereella hyvällä säällä, ja tänä kesänä vielä legendaarisella paikallaan Laukontorin satamassa. Suvi-laiva ei siis risteile lainkaan, vaan on paikallaan oleva satamaravintola (joka on muuten helteellä TÄYNNÄ). Ens vuonna se siirtyy kuitenkin vastarannalle, johon ei tuu ainakaan itse niin helposti mentyä, koska se ei oo lähes koskaan ohikulkumatkalla.


Näkymiä Laukontorin satamasta.

Eilen oltiin Tampereen Komediateatterissa katsomassa tän kesän päänäytelmä Puhelinluettelo. Tääkin on meidän perheen jokakesäinen perinne, lähinnä siksi että meidän lentopalloseura myy lippuja näihin joka kesä. Aiempina vuosina näytelmät on olleet hyvin samankaltaisia keskenään, joten odotin taas sitä perinteistä kolmiodraamaa. Mua odotti kuitenkin positiivinen yllätys - koko konsepti oli muutettu ihan erilaiseksi! Puhelinluettelo koostui yhdestä päätarinasta ja sen ohella kulkevista sketseistä, joita kaikkia esitettiin pätkä kerrallaan. Kevyttä ja hauskaa katseltavaa, ja pääsi yleisökin jonkun verran osallistumaan. Uudistamisesta kertoo varmaan osaltaan jo, että hahmoihin oli otettu vaikutteita Putous-hahmoista, tarinoiden kertoja oli Aku Hirviniemi ja musiikkina soitettiin Vain elämää -ohjelmasta tuttuja biisejä. Tänä vuonna voin sanoa vain, että suosittelen!

Teatterista suunnattiin Trattorian terassille, joka sijaitsee Tammer-hotellin kivijalassa. Ravintola on italialaistyylinen, mutta koska listalla oli pääosin aika erikoisia (ja kalliita) ruokia, valitsin Tammerin perinteiset lihapullat. Oon kuullut monen kehuvan niitä vuosien varrella ja ne on kuulemma myydyin ateria Tammerin ravintoloissa. Se oli kyllä hyvä valinta, koska muiden annokset olivat jopa mun mielestä todella pieniä, ja nam kun oli hyvää! Täytyy varmaan joskus käydä lounaalla tuolla myös!

Sarpukan gourmet-ateria :D

Lähtiessä pysähdyttiin vielä kuvaileen kaunista Tammerkoskea ja Finlaysonia.

...eikä ollut yhtään kylmä vielä yhdeltätoista illalla, ihana päivä!

"Kukaan ei voi olla ilahtumaton saatuaan ilmapallon." - Nalle Puh

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kesäfiilistelyä




Arkeen (kirjaimellisesti sateiseen sellaiseen) ollaan taas palattu viikonlopun jälkeen. Onneksi viikonloppu ei kuitenkaan perjantaita lukuunottamatta ollut lainkaan sateinen ja kaikkea kesäistä tulikin tehtyä. Lauantaiaamuna lähdettiin rakkaan kanssa käymään Tampereen parhaalla torilla eli Tammelassa ostamassa kukkia ja kanttarelleja. Mansikoitakin olisin halunnut 5kg lootan, mutta olin tapani mukaan myöhässä, enkä raaskinut ostaa kesän viimeisiä laatikollisia 35 euron hintaan. No, vadelmien kanssa en aio myöhästyä, ne käyn hakemassa ensi viikonloppuna. Katsotaan vaan :D



Ihanat torikukat (lajikkeesta ei harmainta aavistusta).
 
Ruuaksi tehtiinkin sitten kummankin kesälempparia: kanttarellikastiketta! Kaveriksi tehtiin tällä kertaa kanaa ja lankkuperunoita, mutta tuo sopii loistavasti myös lihan ja jopa kalan kanssa, tai ihan vaan perunoidenkin lisänä. Kaiken lisäksi kastike on niin helppo valmistaa ettei edes tällainen tumpelo pysty sitä pilaamaan:

Kanttarellit paistumassa.

Kanttarellikastike (3-4:lle)

  • 1 litra pestyjä/harjattuja kanttarelleja
  • 1 pilkottu sipuli
  • 2,5dl kevyttä kahvikermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • pippuria
  1. Pese tai harjaa kanttarellit (muita sieniähän suositellaan vaan harjattavaksi mutta kanttarellin maku ei vedestä kärsi) ja pilko vähän pienemmiksi.
  2. Paista kanttarelleja pannulla kunnes niistä tuleva neste on haihtunut.
  3. Laita sipulikuutiot sekaan ja ruskista.
  4. Lisää ruokakerma ja vehnäjauho ja sekoita.
  5. Lisää mausteet ja anna tekeytyä hetki miedolla lämmöllä.
  6. Taistele osuudestasi!
Lauantai jatkuikin suunnitelmien mukaisesti tyttöjen kanssa Tammerfestejä alarannassa kuunnellen. Mitäänhän ei sisälle nähty, mutta kyllä Jonne Aaron ja Jukka-Poika hyviltä ainakin kuulostivat :) Näiden herrojen jälken me vilukissat siirryimme H:n kämpille juoruilemaan loppuillaksi, on se vaan parasta! Muut innostuivat lähtemään vielä Tampereen yöhönkin, mutta itse näin sängyn Tammerfest-ruuhkaa houkuttelevampana vaihtoehtona ja painuin unten maille. Ja taisi jotain univelkaakin olla kun 12 tuntia tuli nukuttua.

Eilen oli ihana kesäsunnuntai ilman mitään velvollisuuksia. Kun vihdoin saatiin itsemme sängystä ylös, lähdettiin pelaamaan porukoilleni Dominionia. Tutustuttiin äidin kanssa tähän peliin tädilläni muutama viikko sitten ja jäätiin molemmat niin koukkuun, että piti ostaa oikein yksi lisäosakin (Rajaseudut) heti kotiin peruspelin mukana. Meillä kulkee äidin puolen suvussa joku ihmeellinen pakkomielle lautapeleihin, me jaksettais koko konkkaronkka pelata vaikka päivät läpeensä eri lautapelejä jos ehdittäis. Miehet, joilla ei kulje tämä verissä, eivät yleensä ole järin innostuneita meidän pelivillityksistä, joihin ne tietenkin aina pakotetaan mukaan. Ihme kyllä jopa miehet tuntuvat kuitenkin tykkäävän Dominionista, tai siis ainakin nämä kolme pakotettua yksilöä:D Kannattaa siis kokeilla!

Dominionin kansi
http://www.lautapeliopas.fi/peliarvostelut/dominion-valtakunta/


































































































Ahdettuani itseni täyteen äidin tekemää mansikkakakkua ja lopetettuani pelaamisen lähdin toisen parhaan kaverini J:n kanssa sunnuntai-illan Les Mills BodyBalance-tunnille. Tämä eroaa muista Les Millsin tunneista siinä, ettei syke huitele 200:ssa, eikä tule hiki (paitsi minulle tuskanhiki, koska olen niin kankea). Tunti koostuu siis jonkinlaisista joogaliikkeistä yhdistettynä venytyksiin ja tasapainoharjoituksiin, ja lopuksi vaan rentoudutaan lattialla maaten. En voisi kuvitella parempaa liikkuvuusharjoitusta kuntosalin jäykistämälle kropalle, enkä rentouttavampaa tapaa päättää viikonloppua.
 
"Rentous on avain huippusuorituksiin" - (spagetinnotkea) Marco Bjurström

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Perjantaita!



Viikonloppu on aluillaan ja kaikkea kivaa on luvassa! Tänään piti mennä kuuntelemaan Cheekiä Tammerfesteille, tai oikeastaan kosken toiselle puolelle, johon musiikki kuuluu lähes yhtä hyvin kuin itse festarialueelle. Cheek vaihtui kuitenkin tiukkaan jalkatreeniin kurjan sään vuoksi - sadetta, kovaa tuulta ja kokonaista 14 plusastetta.

 http://www.cheekki.com/wp-content/uploads/2012/10/jare_024_minis3.jpg
On se vaan ihana!
Nyt istunkin salin aulassa odotellen parasta kaveriani H:ta. Käydään aina mahdollisuuksien mukaan yhdessä reenaamassa, kaverista saa lisää virtaa ja leikkimielinen kilpailu pakottaa lisämään vastuksiakin silloin tällöin. Meillä on personal trainerin tekemät ylä- ja alavartalo-ohjelmat, jotka olis hyvä tehdä kummatkin kahdesti viikossa. Joskus yhdelläkin ohjelmalla treenanneena oon kyllä todennut, että kahteen jaettuna treenistä saa paljon enemmän irti ja pystyy helpommin keskittymään juuri niihin tiettyihin lihaksiin treenikerralla. Myöskään mihinkään omatekoisiin ohjelmiin en usko omalla kohdallani, en haasta itseäni riittävästi ilman jonkun ulkopuolisen ohjeita. Hyvä salitreenihän on sellainen, että seuraavana päivänä tuntee jotain tehneensäkin ;)

http://www.technogym.com/fi/products/strength-training/multi-gyms/selection/multipower/433
Smith on ihan kunkku laite jaloille! Siinä hoituu niin kapeat kuin leveät etu- ja takakyykyt, askelkyykyt, yhden jalan kyykyt sekä pohkeet ilman varmistajaa, ja saahan siinä tietty ylävartaloakin treenattua. Jos joskus ostaisin jonkun laitteen kotiin, se olis ehdottomasti tää!
Huomenna olis luvassa Tammerfesteilyä tyttöporukalla. Ratinassa esiintyy ainakin Jukka-Poika ja Jonne Aaron, joita olis molempia kiva käydä katsomassa ja kuuntelemassa. Suunnitelmat on kuitenkin vielä auki sääennusteen takia, mehän ei voida olla ulkona jos sataa ja on kylmä:D Hauskaa tulee kuitenkin oleen riippumatta mitä tehdään, on meillä sen verran hyvä sakki koossa!

Nyt sen jalkatreenin kimppuun hop!

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Tervehdys!

Sain tänään päähänpiston aloittaa bloggailun - tuumasta toimeen, tässä sitä ollaan! Tulen kirjoittelemaan tänne sekalaisia ja sitäkin sekavampia tekstejä sisustukseen, urheiluun, matkailuun ja kaikenlaiseen arkeen sekä juhlaan liittyen.

Voisin ensin esittäytyä, mikäli joku tänne eksyy. Olen 24-vuotias paljasjalkainen tamperelainen, joka asustelee rakkaansa kanssa Tampereella tehden kokopäivätyötä myynnin ja markkinoinnin parissa. Talvehdimme vuosittain Jyväskylässä opiskellen, itse opiskelen tosin vain työn ohella (lue: jos oikein kiiruhdan, valmistun kauppatieteiden maisteriksi ennen kun täytän 50). Vapaa-aikani kuluu tehokkaasti urheiluharrastuksissa, joihin kuuluvat lentopallo/beach volley, kuntosali, lenkkeily ja sekalaiset jumpat. Jos jostain syystä en ole liikkumassa, minut löytää todennäköisimmin kavereiden kanssa kaupoilta tai jonkun sisustusprojektin parista. Lomalla viihdyn parhaiten ulkomailla ja välttelenkin viettämästä pitkiä lomia Suomessa. Kokeilin kerran, tylsää oli!

Noosa, Australia kevät 2012

Loppuun vielä hyvä sanonta:
"Et koskaan tiedä rajojasi, ellet ylitä niitä." -William Blake

Sarpukka