torstai 26. joulukuuta 2013

Tuunausta: Jakkaroita

Meillä on kotona ollut tuoliongelma. Tuoleja oli vain 4 kappaletta plus satulatuoli, joten illanistujaisissa edes pieni määrä vieraita ei ole saanut istumapaikkaa, ainakaan pöydän korkeudelta :D Toisaalta en halua nurkkiin pyörimään yhtäkään turhan tilaavievää esinettä, joten päätin hommata muutaman pinottavan jakkaran. Oon aina tykännyt Artekin huonekaluista, ja niiden pehmustettu E60-jakkara (€180/kpl) olisikin ollut loistava ehdokas tähän tarpeeseen.Valitettavasti meikäläisen lompakko ei kuitenkaan kestä moisien hankkimista, joten piti tuunata omat jakkarat!

"Muusani": Artek päällystetty E60-jakkara (kuva Stockmannin Hullut päivät s2013-kuvastosta).
Mulla oli vintillä valmiina kaksi vanhaa koivuvanerista Ikean Frosta-jakkaraa, ja kävin vielä hakemassa Ikeasta kaksi lisää kappalehintaan €7,99. Mulla oli jäänyt mustaa kiiltävää Helmi-kalustemaalia edellisestä tuunausprojektista vähän yli, ja sitä varten piti vaan ostaa hienojakoinen kapea tela (€3,50 Clas Ohlson). Sitten Eurokankaasta vähän pehmustemateriaalia €10, ja Ikeasta/Eurokankaasta kolme erilaista musta-valkoista verhoilukangasta (€15). Kokonaisuudessaan neljälle jakkaralle tuli siis hintaa noin €45, ei paha!

Jakkara osissa (www.instructables.com).
FROSTA Jakkara IKEA Helppo pinota tilan säästämiseksi.
Frosta-jakkara alkuperäisessä kuosissaan (www.ikea.fi).
Hioin hieman lakkaa jakkaran jalkojen pinnalta pois ja maalasin ne kaikki kertaalleen mustaksi. Istuinosan päällystin yksinkertaisesti kiinnittämällä pehmustekankaan ja sitten päällyskankaan nitojapyssyllä. Aikaa neljän jakkaran tuunaamiseen meni noin 3 tuntia, plus tietysti jalkojen kuivumisaika. Tässä lopputulos, aika hauskojahan näistä tuli vaikkeivät yhtä siistejä olekaan kuin esikuvansa :) Mutta kelpaavat tähän tarkoitukseen oikein hyvin ja pinoutuvat kivannäköisesti!








2 kommenttia: