keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Vaippakakkuja

Kuulun siihen ikäluokkaan, jossa kaikille tuntuu tapahtuvan suuria elämänmuutoksia - mennään kihloihin tai naimisiin, muutetaan työn tai opintojen perässä toiseen kaupunkiin tai maahan, ostetaan oma asunto tai tehdään vauva. Muutama parhaista ystävistä onkin ihan lähipäivinä saamassa oman pikkuisen pojan, ja askartelin molemmille lahjaksi vaippakakut. En ole ikinä ollut mikään näpertelijätyyppi, esimerkiksi ala-asteen käsityötunneilla en saanut kudottua villasukkia valmiiksi (paitsi lopulta räpelsin yhden minikokoisen sukan, joka oli sekin aika reikäinen), mutta tämä oli tumpelolle sopiva askarteluprojekti ja jopa hauska toteuttaa!

Mitä tarvitaan:
-Vaippoja, Muumivaippojen koko 2 oli aika sopiva. 4-kerroksiseen kakkuun kului suunnilleen 80 vaippaa ja 2-kerroksiseen 40. Kannattaa kiinnittää huomiota vaipan ulkonäköön ennen ostoa, se määrittää pitkälti kakun värin!
-Kumilenkkejä tai narua, jolla saa sidottua vaipat rullalle.
-Lahjanarua tai muuta vahvaa narua, joka ei katkea kun kaikki vaipat sidotaan yhteen.
-Paksua lahjanarua koristeeksi.
-Pyyhkeen, tyynyn, kosteuspyyhepaketteja tms. josta saa tehtyä kakulle rungon (kartionmallista tavoitellaan)
-Jotain kivaa kakunkoristetta mikäli haluaa. Kivan tästä saa kyllä ilmankin :) Itse ostin kaikkea pientä tarpeellista (ja varmaan myös vähemmän tarpeellista), mihin kaupassa törmäsin.


Tässä vähän kakkuaineksia. Kakkujen rungoiksi Familon-tyyny ja kosteuspyyhkeitä, koristeiksi kortit, vauvaöljyä, talkkia, ruokakippoja, sukkia, tutteja, ensilusikoita ja myssy. Heh, ja suklaapatukka äipälle :D
 
 










...ja tietysti itse rakennusaine.



Tämäntapainen rulla tulee kakun rungoksi pystyasentoon. Sen ympärille lähdetään asettelemaan rullattuja vaippoja, ja kun kerros on valmis, koko komeus sidotaan lujalla narulla tiukasti yhteen. Kakun alaosaan tulee siis useampi kierros vaippoja, ja ylimpään kerrokseen riittää yksi kierros.

Pikkukakku. Siksi näin pieni, että jouduin kuljettamaan sen mukanani junassa ja bussissa Tampereelta Kuopioon :)

H&M:ltä löytyy maailman söpöimpiä newborn-sukkia <3

Iso kakku. Tämä meni ystäväni vauvakutsuja koristamaan.

...ja lisää sukkasia.

Pikkuruinen oravamyssy ja Mickey Mouse-tutit.

Näitä tuun varmasti askartelemaan jatkossakin, molemmat tulevat äidit tykkäsivät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti