tiistai 20. elokuuta 2013

LOMA

Vihdoin se on alkanut - kauan odotettu kesäloma! Tänä vuonna sain hyvin toteutettua Suomettoman kesäloman. Lähdettiin heti eilen
M:n ja neljän muun kaverin kanssa Tallinnaan Robbie Williamsin keikkamatkalle ja tästä matka tulee jatkumaan kohti Kroatiaa :) Kukonlaulun aikaan startattiin eilen matka Tampereen linja-autoasemalta Helsinkiin, jossa pienoisen ajantajun kadotuksen jälkeen pääsimme lopulta minuutti ennen porttien sulkeutumista ja osa porukasta vielä laukkutullin läpi laivaan (p.s. viimeksikin Tallinnan matka meinasi muuttua Helsingin matkaksi pikku kiireen vuoksi) :D Kannatti muuten valita TallinkSilja, laivassa sai kerrankin oikein istumapaikan ja matka taittui puoli tuntia nopeammin kuin kilpailijalla.

Tallinnassa majoituttiin Tallink Express -hotelliin, joka on hyvä ja halpa perushotelli aivan sataman vieressä. Sitten ei muuta kun syömään hauskaan Scotland Yard -ravintolaan, jossa oli etsiväteema aina tarjoilijoista vessoihin (pönttönä "kidutustuoli") saakka. Ruuan jälkeen lähdettiin mihinkäs muualle kuin shoppailemaan Viru-keskukseen. Itselle mukaan tarttui kauan metsästämäni naisellinen läppärilaukku Zarasta ja musta bikinialaosa, joka on ollut kaikessa yksinkertaisuudessaan täysin mahdoton löytää näin loppukesästä! 






Nyt testaamaan hotellin aamupala, kiertelemään kaupungille ja illalla keikalle!

"Tärkeintä ei ole määränpää vain matka."

torstai 15. elokuuta 2013

TANITA-kehonkoostumusmittaus

Käytiin eilen H:n kanssa kehonkoostumusmittauksessa. Ne olivat tämän kuun liikuntakeskuksellamme vielä alennuksessa 15€/hlö ja halusimme tietää, missä kunnossa kroppamme noilla mittareilla mitattuna ovat. Ennen mittausta ei saanut vuorokauteen harrastaa raskasta liikuntaa ja pari tuntia ennen mittausta piti olla syömättä ja juomatta. Alkoholia ei saanut käyttää 48 tuntiin ennen mittausta ja edellisten päivien ruokavalion piti olla mahdollisimman normaali (siis hirveästi suklaata sisältävä minun tapauksessani). Itse mittaus ei kestänyt kuin pari minuuttia ja se tehtiin paljain jaloin seisten laitteen päällä ja pitäen kiinni kahdesta kapulasta. Mittauksen jälkeen personal trainer kävi tulokset kohta kohdalta läpi kanssamme ja antoi viitearvot, joiden rajoissa olisi hyvä pysyä. Molemmat olivat positiivisesti yllättyneitä tuloksista, olin ollut itse varsinkin huolissani missä kunnossa sitä nykyään ollaan kun aerobisesta liikunnasta iso osa on vaihtunut kuntosalin puolelle. Minulle tosin ei ole aiemmin tällaista tehty niin mitään vertailukohtaa ei ollut valmiina olemassa.

Tässä omat testitulokseni verrattuna viitearvoihin.

Perustiedot
Ikä 24
Sukupuoli Nainen
Vartalotyyppi Normaali
Pituus [cm] 174
Paino [kg] 58 (vaaka miinusti automaattisesti kilon verran vaatepainoa)

Painoindeksi
Painoindeksi [kg/m²] 19,2 (normaalipaino väliltä 19-24)

Aineenvaihdunta
Perusaineenvaihdunta [kcal] 1396,0 (eli paljonko kulutat päivässä tekemättä YHTÄÄN MITÄÄN)

Rasva
Rasva % 20,3 (naisella väliltä 20-25)
Rasvan massa [kg] 11,8
Viskeraalinen rasva 1 (hyvä, jos alle 12)

Nestetasapaino
Kehon nestemäärä [%] 57,4 (normaali 45-60, parempi mitä lähempänä ylärajaa)
Solun ulkopuolinen vesimäärä = ECW
Solun sisäpuolinen vesimäärä = ICW
Kokonaisvesimäärä = TBW
ECW / TBW [%] 39,9 (pitäisi olla noin 40%, jotta ICW 60% -> aineenvaihdunta toimii paremmin)

Lihas
Lihas % 75,7 (sisältää lihaksen sisäisen veden, ei olemassa viitearvoja)
Lihasmassa [kg] 43,9

Luu
Luumassa [kg] 2,3 (naisella normaali 2-3)

Kehonosittain
                       Rasva % Rasvan massa (kg) Lihasmassa (kg)
Oikea jalka      24,9             2,6                      7,5
Vasen jalka      27,5             2,8                      7,0
Oikea käsi       16,9             0,4                       2,1
Vasen käsi       19,8             0,5                       2,0
Keskivartalo     17,1            5,5                       25,3

-> Lentopalloilijana vasemmalla puolella enemmän rasvaa, ja oikeassa jalassa 0,5kg (!!!) enemmän lihasta. Olen siis oikeakätinen.

Metabolinen ikä
Metabolinen ikä 12 (jos alle oman iän, aineenvaihdunta toimii keskimääräistä paremmin)

Näillä mennään, ei muuta kun vasenta jalkaa reenaan! :D

https://www.tanitashop.de/it/Tanita-MC-780-MA

tiistai 13. elokuuta 2013

Hejsan Stockholm!

Viikonloppuna oltiin tyttöporukalla risteilyllä, tällä kertaa suunnattiin kuitenkin länsinaapuriin Tukholmaan päiväksi. Lähtöpaikkana Turku, koska shoppailuaikaa jää enemmän ;) Menomatka seilattiin Viking Gracella, joka oli elämäni ensimmäinen ja todennäköisesti myös viimeinen siisti ja viihtyisä ruotsinlaiva. Tuskin sekään sitä ikuisesti on, mutta toistaiseksi laivan henkilökunta huolehti siitä hyvin, esim. baarin tanssilattialle ei ollut asiaa juoma kädessä. Kannatetaan, nimimerkillä kyllästynyt lasinsiruihin korkokengissä!

Aloitettiin ilta buffetilla, joka sekin osoittautui todella hyväksi valinnaksi. Valikoimaa oli todella paljon aina mädistä ja simpukoista lihapulliin ja perunamuusiin, ja olipa jälkiruuillekin ihan oma linjastonsa. Ja ruoka ei kerrankin maistunut mikrossa kolmeen kertaan lämmitetyltä vaan se oli ihan ravintolatasoa ja tuoretta, nam, suosittelen! Syömästä suunnattiin tax-freen kautta tanssiravintolaan, jossa esiintyi Pete Parkkonen Rock'n Roll Sensation -nimisen kokoonpanon riveissä. Pojat veti ihan mielettömän hyvän keikan kaikkia coverbiisejä, kiva kun kerrankin tulee laivan tanssiravintolassa jotain muuta kun iskelmää :) Myönnetään, olihan se Pete aika ihana muutenkin :D


Buffet



Jälkkäripöydän antimia

Aamulla noustiin reippaina (tosi!) kukonlaulun aikaan 6.30 maihin ja käveltiin satamasta vanhaan kaupunkiin, kun todettiin että mikään ei vielä ollut auki ja ilmakin oli aurinkoinen. Ei siitä kyllä pitkä matka ollutkaan, vanhaan kaupunkiin ehkä kilometri ja toinen mokoma sitten keskustaan Sergelin torille. Mentiin aamupalalle kivaan Espresso House -nimiseen kahvilaan, josta sai vaikka mitä ihania tuoreita sämpylöitä, smoothieita ja muita herkkuja. Todettiin, että Suomessa, tai ainakaan Tampereella, ei oo ollenkaan samanlaista kahvilakulttuuria. Kaikki syötävät on jotenkin kovin teollisia ja sisustuskin usein kolkko, ehkä siksi kotimaassa tuleekin käytyä ihan liian vähän kahviloissa. Tosin Tampereelle on nyt kahden kuukauden sisään avattu jo neljä tosi houkuttelevan näköistä kahvilaa, eli asiaan on saattanut tulla jo parannus kunhan kävis vaan maistelemassa!

Vanha kaupunki
Vanha kaupunki
Aamiaisvalikoimaa

Koko päivä kulukin sitten rattoisasti ostoksilla, vaikka jalat olikin aivan poikki kun lopulta raahauduttiin takas vanhaan kaupunkiin ja johonkin ravintolaan. Otettiin niinkin eksoottiset annokset kun lihapullat kermakastikkeella ja puolukkahillolla :) En tiedä mitä ne tekee eri tavalla kun muut, mutta kyllä ruotsalaiset vaan hallitsee lihapullien paistamisen jalon taidon. Paluumatka taittui Viking Amorellalla, joka olikin taas ihan normaali ruotsinlaiva kaikkine iskelmäbändeineen ja sotkuisine hytteineen. No, hauskaa oli kuten aina näiden tyttöjen kanssa on ja kotiinkin selviydyttiin ehjin nahoin sunnuntaiaamuna, vaikka Turku-Tampere -matka kesti melkein neljä tuntia :D


Huhheijaa!
"Hymy on lyhin etäisyys kahden ihmisen välillä." - Victor Borge

torstai 1. elokuuta 2013

Projektina työhuone: Työpöydän tuunaus

Aloitimme vuoden 2011 muuttamalla omaan tehokolmioomme Tampereen keskustan läheisyyteen. Pienessä kodissamme on vain 57 neliötä, mutta ne on käytetty tehokkaasti niihin tiloihin, joissa me niitä kaipaamme. Vaikka meitä on vain kaksi, oli kolmio ehdoton hankinta etätöiden vuoksi, joita säännöllisesti teen (ennen työskentelin vanhan asuntomme makuuhuoneessa - ei hyvä). Nykyinen työhuoneeni on kooltaan vain noin 8m2, mutta pitämällä kalusteet minimissä se ei tunnu ahtaalta lainkaan.

Ennen muuttoamme työhuone oli vaaleansinisistä tapeteista päätellen pienen pojan huone. Muuton aikoihin keskittymiseni oli vahvasti muissa huoneissa, joten ainoa toimenpide työhuoneelle oli tapettien vaihto maalattaviin versioihin ja maalaaminen valkoiseksi. Vasta nyt, kahden ja puolen vuoden jälkeen, olen saanut työhuoneen valmiiksi. Se on asunnostamme huone (niiden lukuisten kolmen huoneen joukosta:D), jossa on eniten itse tuunattuja ratkaisuja ja se onkin tällä hetkellä oma suosikkihuoneeni. Olisi ehkä muidenkin huoneiden kohdalla kannattanut odottaa muutama kuukausi ennen sisutusta, koska hauskimmat ratkaisut tulevat mieleen vasta jonkun ajan kuluttua muutosta.

Työpöytä

 

Alunperin työhuoneessa oli vanhasta asunnostamme tuotu kiiltovalkoinen työpöytä. Pidän kyllä pöydästä, mutta vuokratessamme Jyväskylästä opiskeluasunnon päätin, että se muuttakoon Keski-Suomeen, Tampereen kotiin toteutan pitkäaikaisen työpöytähaaveeni!

Club Vintage Interiors Shaker Writing desk -työpöytä, tammi & lasikansi
http://www.boknas.fi/?sivu=detail&id=OVE-15-TA-723-TG3P-






















Esikuvana pöydälle oli Boknäsin Shaker Writing Desk.
Idea työpöytään lähti Boknäsin Shaker Writing Deskistä, jota olen kuolannut jo parin vuoden ajan. Pöydässä on kaunis lasikansi ja hauskat, säädettävät pukkijalat. Siinä on kuitenkin yksi minulle ylitsepääsemätön ongelma - HINTA 760€. Sänkyä lukuunottamatta yksikään kalusteemme ei ole maksanut noin paljon (haha, ollaan Ikea-faneja)! Ja toisaalta pöydän idea on muutenkin yksinkertainen, joten päätin tuunata itse samankaltaisen pöydän. Siispä hommiin - ostin Ikeasta kaksi säädettävää Finnvard-pukkijalkaa (25€/kpl), jotka käsittelin kertaalleen Osmo-puuvahan Eden-sävyllä (n. 10€). Kirkkaan, laminoidun lasikannen tilasin Tampereen Aki-Lasista, mitat 800 x 1400 x 12mm (205€). Pöydän hinta oli siis kokonaisuudessaan 260€. Alla kuvat tuunatusta versiosta, joka ei mielestäni kovinkaan paljon kalpene esikuvalleen. Pöydän kaveriksi tilasin Satulatuolikeskuksesta mustan, nahkaisen Fabello-satulatuolin (159€), joka on sopinut meikäläisen selälle paljon paremmin kuin tavallinen, selkänojallinen työtuoli. Ikkunaan olen ostanut uskollisesti Vallilan Pengerkatu-verhon - meiltä ei muiden valmistajien verhoja löydykään, Vallila on mun silmään parhaan näköistä lähes poikkeuksetta!


Ikean Finnvard-pukkijalka vahattuna.

Työpiste valmiina. Ei huonompi, vai mitä?